Fri fragt til nærmeste pakkeshop / Få en gratis Gratitude Journal ved køb over 699,-

Krystaller & Ædelsten i hudpleje - bliv klogere på hvorfor

Flere og flere anvender krystaller og ædelstene i hverdagen; vi ser dem poppe op på kontoret, på arbejdspladsen, på små altre i hjemmet og som små amuletter, vi bærer med os i hverdagen. Vi anvender dem til alt lige fra søvnløshed til afstressning, i meditationer og ved yoga og endda skuer vi mod deres helende egenskaber. 
 
Mineralernes helende egenskaber er allestedsnærværende, men hvad er fordelene ved at anvende disse ædelstene og ædle mineraler i hudplejen? 
 
ØSTENS TRADITIONER
MOIRAIs stifter, Anna Ellegaard, arbejder ud fra troen på, at det ikke skal være besværligt at tage sig af sig selv og yde både hud og sind den bedste pleje. Derfor er MOIRAI bygget på filosofien om, at få produkter med stor effekt, som tilgodeser det holistiske aspekt i tilværelsen og dermed det naturlige arbejde mellem krop og sind, er vejen frem. Trods MOIRAIs endnu korte levetid, har Anna Ellegaard indarbejdet ædestene og mineraler i sine egne hudplejerutiner i en lang række år. Det har resulteret i en stor beholdning af gua shaer, face rollers og stave af krystaller, som anvendes til blandt andet lymfedrænage, og en stor interesse i og viden om de forskellige stens virkninger. 
 
I Østen har man i tusinder af år anvendt mineraler og ædelstene som en del af plejende og helende rutiner. Selv i det gamle Grækenland anvendte og troede man på krystallers helende egenskaber og blandt andre talte Aristoteles om de “helende stens” kræfter. Mens ædelstene og mineralers virkning blev mere og mere anerkendt i både middelalderen og renæssancen, findes der efterfølgende ikke mange skriv om de smukke sten. Sidenhen er traditionerne for anvendelse gået i glemmebogen, for igen at blive vakt til live her mange år senere. Vesten er nemlig begyndt at omfavne de virkninger, som til stadighed bliver mere og mere synlige, jo mere vi inkorporerer krystallers mineraler, energi og svingninger i alt fra meditation, dagligdag og hudplejerutiner". 
 
QI & KRYSTALLER
Vores kroppe resonerer ikke kun med krystaller og ædelstene, hvis krystallinske struktur minder om vores egen knoglestruktur; qi eller chi (kinesisk) eller ki (japansk) strømmer nemlig også gennem vores kroppe og lader energien strømme frit fra meridian til meridian. Krystaller og ædelstenes egenskaber lader ligeså energien strømme i vores kroppe; om det er deres elektriske egenskaber, deres krystallinske struktur eller en kombination heraf, hjælper de til, at energien kan flyde frit. 
 
Grunden hertil skal findes i, at flere forskere peger mod, at vores kroppe er fyldt med svingninger fra både solide og flydende krystaller. Disse krystallers, meget organiserede, struktur minder om den, man finder i de krystaller, som jorden har dannet gennem milliarder af år, hvorfor vores kroppe naturligt resonerer med krystaller og ædelstenes svingninger. Svingningerne findes i krystallen eller ædelstenen selv; i dens interne vibrationer. Disse vibrationer, der med fordel (og større forståelse) kan kaldes svingninger, er et resultat af den bevægelse, der sker indeni stenen, hvor partikler strømmer frem og tilbage - ligeså er dette endnu et resultat af deres tilblivelse, hvor de i billioner af år er blevet presset sammen af jordens massive bevægelse og kræfter. 
 
I dag implementerer man eksempelvis krystaller af kvarts i mange schweiziske urværker  grundet de vibrationer, man finder i kvarts - som minder om netop urværkets - hvorved man opnår større tidsmæssig præcision. Ligeså implementeres i dag kunstigt fremstillet kvarts, næsten identisk med naturens egen, i eksempelvis bærbare computere og telefoner, også netop grundet præcisionen og de vibrationer, der frembringer den. 
   
KORT SAGT
Med andre ord resonerer vi med krystaller og ædelstene grundet de vibrationer (eller svinginger), de både er skabt af - og som de udsender. Vibrationerne ligger i de partikler, stenene er fremkommet af - og partiklerne stammer fra de mineraler, som i millioner af år er blevet presset sammen til det vi i dag kender som krystaller og ædelstene. Vibrationerne påvirker vores energi, vores balance og vores harmoni, idet de påvirker vores kroppe og vores flow af energi. For kroppens eget energisystem er det naturligt, at denne resonans/vibration inkorporeres i vores daglige pleje, da de ædle stens mineraler er medvirkende til at opretholde en naturlig energi i vores celler såvel som i vores sind.  
 
ENERGI, HARMONI & BALANCE
Netop energi, harmoni og balance er nøgleord inden for MOIRAIs filosofi - netop derfor anvender vi  krystaller og ædelstenes mineraler i hudplejen ved at tilføre dem til de olier, der indgår i MOIRAIs linje af naturlige og ekslusive hudplejeprodukter. Det betyder, at der i de fleste tilfælde er tilført mineraler i 2 - 4 uger, før vi arbejder videre med at producere vores produkter i små batches i hånden. 
 
KRYSTALLER OG MINERALERS VIRKNING
Forskellige mennesker har forskellige behov, hvorfor brugen af krystaller og ædestene er meget personlig. MOIAI anvender derfor de krystaller, som er de mest effektfulde indenfor hudplejen og tilegner de anvendte krystaller og mineraler deres grundlæggende virkninger. Nogle af de mest anvendte krystaller og ædelstene, der anvendes, er disse: bjergkrystal, blå safir, citrin, rosa kvarts, ametyst og rubin. 
 
De psykiske og fysiske påvirkninger af de anvendte krystaller og mineraler arbejder på kryds og tværs, og egenskaberne af de anvendte mineraler og ædestene er som følger:  
 
BJERGKRYSTAL
+ Bjergkrystal virker, med sine rensende egenskaber, helende på både sind og hud og anvendes til at fremme heling, afhjælpe rødme og rense hudens celler.
 
+ En rensende sten, som bringer positivitet og klarhed ind i livet. Styrker fokus, visdom, overblik og andre stens energier. 
 
BLÅ SAFIR
+
Ædelstenen vibrerer på en høj frekvens, hvis kraftfulde egenskaber er centrale omdrejningspunkter i hudpleje, når der arbejde med helbredelse af huden såsom at dæmpe inflammation, at lade huden slappe af og når der fokuseres på glød og cellefornyelse. Olierne tilført blå safir tillader huden at slappe af og stramme op, hvorved der opnås større klarhed og en ny, ungdommelig glød.
 
+ Blå safir indbyder med sine psykiske egenskaber til ro, renhed og fred.  
 
CITRIN
+ Citrin anvendes i MOIRAIs hudpleje for at fremme og glatte hudens egen struktur og ligeså for at lysne huden og give glød. 
 
En sten som sætter os i forbindelse med vores egen styrke of ro og som tillader os at tage kontante beslutninger. Citrin er en afart af bjergkrystal og dens klarhed virker rensende. 
 
ROSAKVARTS 
+ Rosa kvarts dæmper rødme og irritation og er ideel til normal til sart hud. Rosa kvarts er naturligt en beroligende sten og er medvirkende til forebygge og afhjælpe fine linjer, hvilket har en positiv effekt på huden, idet den fremmer en sund glød. 
 
+ Rosa kvarts er en selvkærlighedssten, der tillader kærligheden at strømme ind. Den er ofte anvendt i ritualer, der indbyder til at balancere den indre harmoni, og er derfor en sten, der ofte ses i forbindelse med selvforkælende behandlinger såsom anvendelsen af gua sha og facial rollers morgen og aften. 
 
AMETYST
+ Produkter tilført ametyst virker naturligt dæmpende på hudirritationer og fremmer ro og balance i hudens celler. 
 
+ Ametysten er ideel til afstressning, ro og balance både som sten anvendt i dagligdagen og ligeså som mineral anvendt i hudplejen. 
 
RUBIN
+ Anvendt i MOIRAIs naturlige hudpleje er medvirkende til at glatte og udjævne hudens overflade og fremmer derfor en ensartet struktur i huden, ligesom den minimerer udseendet af fine linjer og rynker, fremmer en mere jævn hudtone og i sidste ende fremme en større glød og et mere ungdommeligt udseende. 
 
+ I tusinder af år er rubinen blevet anset som værende en af de mest eftertragtede og værdifulde sten, grundet dens forbindelse med solen. Rubinen afspejler kærlighed og kreativitet og fremmer bege. Den bringer livsglæde og visdom og letter for bekymringer. 
 
EFFEKT PÅ CELLENIVEAU SOM OVERORDNET VELVÆRE
Krystallernes mineraler og ædestenes forskellige betydninger, både for sindets harmoni men i lige så høj grad inden for heling og forebyggelse af fine linjer/tidlig aldring inden for hudplejen, sættes i spil grundet vores resonans og vibration med krystaller og ædelstene.
 
Vores krop består primært af vand, mineraler og væv, og vores knogler er opbygget i en krystallinsk struktur, som ligner krystaller og ædelstenes. Som mennesker har vi en naturlig vibration med jorden - og med krystaller og ædelstenes dyrebare mineraler, hvor grunden til dette findes i førnævnte forskning, som peger på, at vores kroppe bærer på solide og flydende krystaller. De vibrerer med en højere frekvens, som naturligt tiltrækkes af vores svagere celler i kroppen, og netop derved er det muligt at anvende de værdi - og effektfulde mineraler, der er at finde i krystaller og ædelstene.  
  
Denne energi, som krystallerne og ædestenene bidrager med i MOIRAIs hudpleje, øger produkternes energi og vibration såvel som effekterne af de naturlige, økologiske og rene råvarer, der anvendes. Energien og vibrationen arbejder inden for vores krops eget energisystem og er medvirkende til at skabe mere harmoni såvel som balance - både på celleniveau som inden for et overordnet velvære i krop og sind.  
  
Herved arbejder råvarer og mineraler fra krystaller og ædelstene sammen for at højne effekten af MOIRAIs hudpleje, uden at besværliggøre processen eller det ritual, der følger med i en daglig hudplejerutine. 
 
Xx Anna / MOIRAI